Spil kortspil med familie og venner

Kortspil er et klassisk spil. I århundreder har folk underholdt sig med kortspil og tabt og vundet de mest utrolige ting. Men man behøver ikke at spille om andet end æren. Det er sådan set sjovt nok i sig selv. Det klassiske kortspil med ruder, hjerter, klør og spar byder på mange varianter. Man kan spille 500 eller bridge og mange andre spil med de klassiske kort. Men der findes også kortspil med andre motiver og muligheder, og Sorteper er ikke det eneste.

Et af de mest kendte kortspil er Uno. Det er et genialt spil, som har givet underholdning til mange børn gennem tiderne. Er man i sommerhus og vejret driller, med regn og blæst og skyer, så er det Uno, der kommer og redder dagen. Man kan sagtens bare være to om at spille Uno, men faktisk kan hele ti spillere være med i dette kortspil, som har underholdt familier og venner på mange regnvejrsdage. Det er et uopslideligt spil.

Meget enkle regler

Det er ikke svært at lære reglerne i Uno. Det gælder om at komme først af med sine kort ved at matche dem med de kort, der kommer op i bunken. Vinderen får point efter hvor mange kort taberen sidder med på hånden. Man skal huske at råbe Uno, når man kun har et kort tilbage. Så ved modstanderne at de skal være på vagt.

Der er mulighed for at lægge forskellige swap-hands kort ind plus tre wild cards, hvor man selv skriver reglerne. Det gør bare spillet endnu mere spændende og sjovt. Der er også andre wild cards som indgår i spillet. Det kan overraske og vende spillet, hvis det rigtige kort dukker op på det rigtige tidspunkt.

Turnering i dagevis

Hvis man spiller om point, så kan spillet fortsætte i dagevis, og det er sjovt at se, hvordan en føring kan vokse eller skrumpe undervejs. Førerpositionen kan naturligvis hurtigt skifte og så er det bare om at komme igen, og håbe på man får de rigtige kort. Der kan være dages underholdning i et spil Uno. God kamp.